کد خبر 227107
۱۶ فروردین ۱۴۰۳ - ۱۵:۴۲
مبارزه با قاچاق کالا و ارز ضرورتی مهم در تحقق شعار سال‌*

مبارزه با قاچاق کالا و ارز یک ضرورت و اصل مهم در تحقق شعار سال یعنی جهش تولید با مشارکت مردم است‌.

رهبر معظم انقلاب(مدظله العالی) در نخستین دقایق آغاز سال نو و در پیام نوروزی، با تشریح اوضاع مهم سال ِ قبل، چارچوب کلی و افق پیش روی ملت و مسئولان جمهوری اسلامی را در سال ِپیش ِرو، با بیان شعار سال ترسیم می‌کنند. ایشان با نامگذاری سال ۱۴۰۳به عنوان « جهش تولید با مشارکت مردم » بیان داشتند که انگیزه این است که همّت ها و فکرها متمرکز به این بخش از راهبرد اساسی کشور بشود. شعار سال معمولاً بخشی از راهبرد اساسی کشور است. از یک طرف برای اینکه توجّه مسئولین، همّت مسئولین، تلاش مسئولین متوجّه این بخش بشود، و از طرف دیگر افکار عمومی مردم و معرفت عمومی مردم مطالبه کند  ". 

همچنین معظم له در با دیدار کارآفرینان در شهریور سال ۱۳۸۹  «اقتصاد مقاومتی» را معنا و مفهومی از کارآفرینی معرفی و برای نیاز اساسی کشور به کارآفرینی نیز دو دلیل «فشار اقتصادی دشمنان» و «آمادگی کشور برای جهش» را معرفی نمودند.

از سویی امسال اوّلین سال شروع برنامه‌ی هفتم توسعه است؛ که هدف کلّی برنامه‌ی هفتم، شکوفایی اقتصاد، همراه با عدالت است.تحقق شعار «جهش تولید با مشارکت مردم» بیش از هرعامل دیگر در رسیدن به اهداف کلان پیش بینی شده در برنامه توسعه هفتم موثر می باشد که این امر نیازمند یک عزم ملی و جدی درمدیریت مصرف همگانی کشور اعم از دولت، نهادهای وابسته و عموم جامعه است. شاید بتوان گفت رکن اصلی در ایجاد وحدت رویه، برنامه ریزی و اقدام به موقع در حوزه فرهنگ سازی در سطح افکار عمومی است. از سویی دیگر یکی از مولفه های اصلی تهدید کننده در عدم تحقق شعار سال عبارت است از اقتصاد غیررسمی یا اقتصاد پنهان. 

با توجه به بیانات رهبر معظم انقلاب (مدظله) در جمع اقشار مختلف مردم در حسینیه امام خمینی(ره) مبنی بر" شعاری که امسال مطرح کردیم، مربوط به یک سال نیست، مخصوص به یک سال نیست؛ این ادامه دارد. اینها کارهایی هم نیست که در یک سال تمام بشود؛ بایست در امسال  سال ۱۴۰۳ ان‌شاءالله مسئولین همّت کنند گام اوّل را بردارند، برنامه‌ریزی بکنند و بعد ان‌شاءالله ادامه پیدا بکند."

جهش تولید ملی مبتنی بر مولفه کیفیت نیازمند یک اقتصاد غیرشکننده و در عین حال پاسخگو در زمینه های مختلف می باشد و یکی از مولفه های اصلی در پایداری اقتصاد یک کشور مهار اقتصاد پنهان یا همان قاچاق کالا وارز می باشد که پیامدها و آسیب های قاچاق کالا و ارز این پدیده شوم ونامیمون در اقتصاد کشور را می توان در سه حوزه:

۱- پیامدهای اقتصادی

۲- پیامدهای فرهنگی و اجتماعی

۳- پیامدهای سیاسی وامنیتی

بیان داشت به طور مثال در حوزه پیامدهای اقتصادی قاچاق کالا وارز می توان مواردی مانند:

کاهش میزان اشتغال، تضعیف تولید و تولیدکنندگان داخلی، صدمه به وارد کنندگان قانونی کالا، شکاف طبقاتی جامعه، درآمدهای نامشروع (پول های کثیف)،افزایش ریسک و کاهش انگیزه در سرمایه گذاری،کاهش درآمد و افزایش هزینه های کشور (دولت) و ...

در زمینه فرهنگی و اجتماعی نیز می توان مواردی همچون:

 تغییر ارزش و باورها، تهاجم فرهنگی، افزایش فرهنگ مصرف گرایی،تهدیدات بهداشت جامعه،تغییر فرهنگ نسل های آینده(جوانان)و ....

و برای حوزه سیاسی و امنیتی نیز مواردی چون:

گسترش روح قانون گریزی،شیوع فساد مالی در دستگاه های دولتی،افزایش آسیب پذیری امنیتی مرزها و وجود ناامنی در مناطق مرزی،افزایش روند مهاجرت به شهرها ی بزرگ و ایجاد کلونی های جمعیتی ناهمگون در شهرها و شهرهای مرزی، افزایش گروه های مافیایی و تهدیدات مترتب و... را می توان بیان داشت. 

در انتها با توجه نکات بیان شده در موضوع تحقق شعار « جهش تولید با مشارکت مردم»  ارتباط تنگاتنگ  مبارزه با قاچاق کالا و ارز در این امر و ضرورت تحقق فرمان رهبر معظم انقلاب(مدظله‌العالی) در موضوع مبارزه با این پدیده شوم را بیش از پیش نمایان می کند. نتایج حاصل از مبارزه با قاچاق کالا و ارز در حوزه های بیان شده می تواند باعث دمیدن شور، نشاط، پویایی و... درجامعه، خصوصا نسل جوان کشور خواهد شد. 

*رضا خوئینی-دبیرکمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان البرز

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha